چای سبز

فهرست مطالب

 

چای سبز حاوی مقادیری پلی فنل و کاتچین می باشد که ریز مغذی هایی هستند که به طور طبیعی در غذا ها وجود دارند و می تواند مانند آنتی اکسیدان ها عمل کنند.
کاتچین جز پلی فنل های موجود در این نوع چای است، این ماده برای سلامتی انسان بسیار مفید می باشد. فنل ها تولید رادیکال های آزاد را که عامل بیماری هستند را کاهش می دهند، همچنین از سلول ها و مولکول ها حفاظت می کنند.

در چای سبز مواد معدنی وجود دارد که بسیار برای سلامتی مفید هستند. همچنین ال تیامین که در سلامت مغز نقش مهمی دارد در چای سبز وجود دارد. در چای سبز هیچ ماده سمی یا ماده ای که سلامتی انسان را به خطر بیندازد وجود ندارد، بنابراین نوشیدن این چای سلامت ما را تضمین میکند.

فواید و مضرات اپی کاتچین موجود در چای سبز

فواید:

  • آنتی اکسیدان ضد سرطان است.
  • اپی کاتچین عملکرد مغز را بهبود می بخشد و از بیماری پارکینسون و آلزایمر پیشگیری می کند.
  • اپی کاتچین از قلب محافظت می کند.
  • از التهاب جلوگیری می کند.
  • چای سبز به کاهش وزن کمک می کند.

مضرات:

  • از مضرات مصرف زیاد این نوشیدنی به دلیل وجود کافئین مشکلات قلبی خفیف و استرس است.
  • میزان تستوسترون را کاهش می دهد.
     
     
    چای سبز

    فواید چای سبز برای سلامتی

    آنتی اکسیدان ها خاصیت ضدسرطان دارند.

    استرس اکسیداتیو عامل سرطان است و آنتی اکسیدان های موجود در آن ضد سرطان هستند.
    تحقیقات بسیاری حکایت از این دارد که آنتی اکسیدان های این نوع چای، خطر ابتلا به سرطان پستان، پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
    پلی فنل ها که به وفور در چای سبز یافت می شوند از رشد سلول های سرطانی، بقا و هجوم این سلول ها پیشگیری می کند. آن ها بر سلول های سرطانی در DNA، RNA و سطح پروتئین اثر می گذارند.

    چای سبز- تقویت عملکرد مغز
    چای سبز عملکرد مغز را تقویت می کند.

    اپی کاتچین، کافئین، ال تیامین همه برای تقویت و سلامت مغز مفید هستند. مقدار کافئین موجود در آن برای تقویت حافظه و زمان واکنش های مغز کافی است. همچنین میزان دوپامین و نوراپی نفرین را در مغز افزایش می دهد. اپی کاتچین و ال تیامین باعث تقویت حافظه و افزایش تمرکز در بیمارانی با آسیب مغزی خفیف می شوند.
    ال تیامین خاصیت ضد استرس دارد و نگرانی و تشویش را کاهش می دهد. از طرفی ثابت شده است که خستگی را کاهش می دهد و عامل آرامش فکر و ذهن می باشد.
    پلی فنل ها در مغز از عصب محافظت می کند و از بیمارهایی چون زوال عقل، آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می کند. همچنین چای سبز علایم افسردگی را کاهش اما میزان یادگیری را افزایش می دهد.

    رژِیم غذایی - چای سبز
    تاثیر چای سبز بر کاهش وزن:

    این نوع چای می تواند در کاهش وزن شما به طرق مختلف کمک کند.
    این نوشیدنی متابولیسم و چربی سوزی را افزایش می دهد. سبز اشتها را کم می کند و منجر به کاهش مصرف انرژی می شود. همچنین بر دیگر ترکیباتی که به خوبی آدرنالین باعث چربی سوزی می شوند و میزان متابولیسم بدن را کاهش می دهند اثر می گذارد.
    اپی کاتچین از شکستن نورایی نفرین توسط آنزیم ها جلوگیری می کند و همین عامل افزایش نورایی نفرین در بدن است. این هورمون ها سیگنالی برای جذب سلول های چربی بیشتر است که میتوان بعنوان انرژی مصرف کرد. علاوه بر این موارد چای سبز می تواند استقامت شما را افزایش دهد. زمانی که بیمار احساس خستگی می کند، مصرف این چای تمدید می شود. این به این معنی است که شما با توجه به بالا رفتن استقامت بدنتان می توانید بیشتر ورزش کنید و وزن بیشتری را از دست بدهید. نوشیدن این نوع چای  مصرف کربوهیدرات و جذب چربی را کاهش می دهد. در یک تحقیق انجام شده بر روی زنانی که اضافه وزن داشته اند، نتیجه مصرف چای سبز کاهش وزن زیاد بوده است.

    خطر ابتلا به بیماری های قلبی:

    چای سبز حاوی پلی فنل است و این ماده عامل کاهش کلسترول در بدن است. کلسترول عامل مهم بیماری های قلبی است. نوشیدن این نوع چای، باعث افزایش جریان خون و در نتیجه کاهش فشار خون است.

    کاهش خطر ابتلا به دیابت:

    کاتچین موجود در آن عامل مهمی در کاهش ابتلا به دیابت نوع دوم است. کاتچین مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. سپس سطح گلوکز خون را کاهش می دهد.

    مقاومت در برابر عفونت باکتری:

    چای سبز مانند یک عامل ضدمیکروب عمل می کند. خواص آن اسپورهای باکتریایی را بدن کاهش می دهد. کاتچین با آسیب های باکتریایی و عفونت مبارزه می کند. مصرف این نوع چای، با دهان شویه ورم لثه و پلاک دندان را کاهش می دهد.

    خواص ضد التهابی:

    چای سبز پلی فنل ها موجود در این چای از التهاب ناشی از اشعه فرابنفش جلوگیری می کند. ماده کاتچین می تواند از التهاب ناشی از روماتیسم مفصلی پیشگیری یا حتی آن را درمان کند.

    بهبود سلامت کبد:

    پلی فلن ها در چای سبز به تقویت سلامتی کبد کمک می کنند. آن ها سطح چربی را در بدن کاهش می دهد و خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را کاهش می دهد.

    تاثیر سلامت پوست:

    اپی کاتچین دارای خواص ضد چروک است و قرمزی پوست را کاهش می دهد.

    پیشگیری از طاسی:

    اپی کاتچین موجود در چای سبز از طاسی جلوگیری می کند. پلی فنل ها نیز در رشد موها تاثیر دارند.

    تقویت سلامت دندان ها:

    کاتچین به مکانیسم دفاعی دهان کمک می کند و از التهاب لثه چلوگیری می کند. همچنین در برابر استرس اکسیداتیو های داخل دهان محافظت مضاعف دارند. برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید است.

    جلوگیری از پوکی استخوان - چای سبز
     
    پیشگیری از پوکی استخوان:

    اپی کاتچین استئوکلاست و استئوبلاست را تقویت می کند و باعث رشد سلول های استخوانی می شود. همچنین اپی کاتچین می تواند در سلول های بنیادی از پوکی استخوان جلوگیری کند.

    کمک به طول عمر کبد:

    پلی فنل ها از آسیب تلومرها جلوگیری می کنند. تلومرها بر روی سن بیولوژیک تاثیر می گذارد و خطر ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد. بنابراین پلی فنل ها در جوان ماندن انسان نیز و سن بیولوژیک آن تاثیرگذار هستند.
    در نهایت، تمام فواید چای سبز و اپی کاتچین زندگی سالم تری را برای شما به ارمغان می آورد و عمر شما را طولانی می کند.
    اپی کاتچین از آسیب های تلومر هم پیشگیری می کند. چای سبز اسید آسپارتات ان را افزایش می دهد که عامل موثری در تقویت هوش است.

    چای سبز با دیگر مواد غذایی

    ماهی و روغن ماهی: روغن ماهی با کاتچین موجود در چای سبز چربی و متابولیسم گلوکز را افزایش می دهند در حالی که مواد مغذی در ماهی به کاهش فشار خون کمک می کند.
    کوآنزیم کیو: این مکمل به افزایش تاثیرگذاری خواص آنتی اکسیدان های اپی کاتچین کمک می کند.
    کورکومین: این ماده به همراه اپی کاتچین از پیشرفت سلول های سرطانی در روده پیشگیری می کند.
    ویتامین C: این ویتامین با چای سبز خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.
    ویتامین E: ویتامین E و چای سبز توانایی و استقامت بدن را افزایش می دهند و سطح گلوکز را پایین می آورند و عامل کاهش وزن می باشند.

    عوارض جانبی و خطرات مصرف چای سبز

    زیاده روی در مصرف چای اعم از سیاه یا سبز بدلیل برخی مواد تشکیل دهنده آنها عوارض دارد،

    این مواد عبارتند از:
    • کافئین
    • آلومینیوم
    • جلوگیری از جذب آهن توسط پلی فنل
    • آسیب و مسمومیت کبد

    اگر در مصرف نوشیدنی های کافئین دار زیاده روی کنید، کافئین چای سبز منجر به استرس و مشکلات خفیف قلبی می شود. ال تیامین در این چای نیز عامل گیجی، سردرد و مشکلات گوارش می شود.

    در آزمایشی که بر روی یک موش انجام شد، مصرف چای سبز 20% تستوسترون و 2% تعداد اسپرم ها کاهش می دهد.

    عصاره این نوع چای با دوز بالا به اینگونه که در عرض 13 هفته 5% رژیم غذایی فرد باشد، غده تیروئید در حالت نرمال افزایش می بابد. این درمان سطح هورمون های تیروئید را تغییر می دهد. بنابراین مصرف زیاد چای سبز عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت.

    بیمارانی که مشکلات جدی قلب و عروق دارند نباید این چای را مصرف کنند.

    زنان باردار و شیرده نیز نباید بیش از 1 الی 2 فنجان در روز چای سبز مصرف کنند زیرا دچار آریتمی قلب به معنی غیرطبیعی بودن ریتم قلب می شوند.

    اگر فردی دارو های ادرار آور استفاده می کند باید در مصرف این چای  احتیاط کند چرا که کافئین بر ای دارو تاثیر می گذارد.

    برخی مطالعات ظرفیت بالای گیاه چای را برای داشتن سطح بالایی از آلومینیوم را نشان می دهد. آلومینیویم در مغز انباشته می شود بنابراین این موضوع برای بیماران مبتلا به نارسایی کبد و بیماران عصبی مهم است.

    به دلیل خطر نادر ابتلا به نارسایی کبد مصرف بیش از 1 کپسول عصاره یا 400 میلی گرم اپی کاتچین توصیه نمی شود.

    دوز مصرفی چای سبز

    در هر روز با توجه به میزان سلامتی کبد بیش از 400 میلی گرم کپسول اپی کاتچین مصرف نشود.

    برای افزایش دسترسی به اپی کاتچین:

    بطور معمول، اپی کاتچین چندان برای جذب و بخش در بافت ها در دسترس نیست، بنابراین برای افزایش این ماده مکمل هایی را معرفی می کنیم:
    • افزایش آلبومین
    • کاهش پلی مورفیسم

    راه هایی برای افزایش دسترسی

    • پیپرین
    • ویتامین C
    • روغن ماهی
    • آب
    • با مکمل های کلسیم یا منیزیم یا مواد غذایی، کافئین بالا یا منگنز مصرف می کنید.

    آیا چای سبز می تواند به مقابله با چاقی کمک کند؟

    بر اساس مطالعه ای اخیر بر روی موش ها، مصرف چای سبز می تواند خطر ابتلا به چاقی و بیماری های مرتبط به آن را کاهش دهد. این مطالعه نشان داد که این مزایا مربوط به تأثیر مثبت چای سبز بر روی باکتری های روده می باشد. در سراسر ایالات متحده، نرخ چاقی رو به افزایش است. بر طبق گزارش مراکز کنترل و پیشیگیری از بیماری ها (CDC) ، در برخی ایالات بیشتر از ۳۵ درصد از افراد بالغ چاق هستند.

    سازمان جهانی سلامت (WHO) توضیح داد که طبق آمار جهانی، شیوع چاقی از سال ۱۹۸۰ تا به امروز تقریباً دو برابر شده است. عوامل زیادی در این افزایش وزن مداوم دخالت دارند و انجام کاری برای جلوگیری از آن چالش برانگیز است. برای رفع این روندِ به ظاهر توقف ناپذیر، پیدا کردن راه های ساده برای به حداقل رساندنِ خطر و عوارض چاقی می تواند اثراتِ جامع و گسترده ای داشته باشد. چاقی همچنین می تواند خطر بروز مشکلات دیگر، از قبیل دیابت و دیگر عارضه های متابولیسمی را افزایش دهد. با افزایش چاقی مشکلات مرتبط به آن هم افزایش می یابند. بنابراین پیدا کردن راه هایی برای به حداقل رساندنِ اثرات این مشکلات نیز دارای اهمیت است.

    نکات آخر:

    نوشیدن چای سبز راه آسان و خوشمزه ای برای لذت بردن از گیاهانِ ضد التهاب و مفید ِ دیگر می باشد. چشیدن بعضی از چای هایی که در لیست بالا آوردیم شامل چای سبز، میوهٔ گل رز، زنحبیل و زردچوبه را برای بدست آوردن فواید ضد التهاب آنها و دیگر فوایدشان امتحان کنید. با تنوع و طعم های بسیار زیادی که می توان از بین آنها انتخاب کرد، تعجبی ندارد که چای معروف ترین نوشیدنی در جهان باشد.

    منبع: دکتر سلام

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها